Arizatespitcihazi.com sitesinde, hızlı ve güvenli bir şekilde arıza tespit cihazlarına ulaşabilirsiniz . Tıklayarak alışverişe başlayın.

Close
(0) Ürün
Alışveriş sepetinizde ürün yok.
Tüm Kategoriler
    rocket

    TNT / DHL

    WORLDWIDE SHIPPING
    tech_support

    REMOTE SUPPORT

    CLICK HERE
    best-seller

    TRUSTED SHOPPING

    100% CUSTOMER HAPPINESS
    Filters
    Para Birimi
    Ara

    J1939 Protokolünün tanımı nedir?

    J1939 Protokolünün tanımı nedir?

    J1939 Protokolleri 

    Otomotiv sektöründe her gün bir yenilik gerçekleşiyor. Araçları daha kullanışlı ve araç sistemlerini daha güvenli hale getirmek için her gün yeni düzenlemeler yapılıyor.

    Otomotiv sektöründe yaptığı düzenlemelerle tanınan SAE (The Society of Automotive Engineers) topluluğu da yeni protokoller oluşturuyor. Daha önce j2534 protokolü hakkında tartışmıştık. Bugünkü blogumuzda ise J1939 protokolü hakkında konuşacağız.

    J1939 Protokolünün tanımı nedir? Bu protokolün genel amacı nedir?

    Bu J1939 protokolünün temel amacı araç içi iletişimi sağlamaktır. Bu J1939 protokolü SAE tarafından geliştirilmiştir. Araç ile ECU'lar arasında iletişimin sağlanmasında ve diagnostik konusunda kullanıcılara avantaj sağlamaktadır.

    J1939 protokolü CAN Bus hattını kullanır ve tüm kullanıcılara standart bir dil sağlar. Bu J1939 protokolü ilk olarak ABD'de kamyon ve treylerlerde kullanılmak üzere geliştirilmiştir.

    Bu protokol genellikle ağır hizmet araçlarında, iş makinelerinde, tarım araçlarında, inşaat araçlarında ve endüstriyel dizel motorlu araçlarda son derece kullanılmaktadır.

    Bu protokolü diğer protokollerden ayıran en önemli özelliği veri sürme fonksiyonudur. Bir başka deyişle, bu protokolün temel amacı veri sürmektir ve bu yönde geliştirilmiştir.

    Bu protokol ağır vasıtalarda ECU'lar arasında çok seri veri iletişimini sağlar. Bu verilere örnek olarak araç hızı, yağ sıcaklığı, tork verilebilir. J1939 verileri gerçek verilerden ve başlıklardan oluşur ve PGN (Parametre Grup Numaraları) adı verilen indeksler içerir. PGN gelen veriyi tanımlar. J1939 ile bu PGN'ler için bir standart oluşturulmuştur.

    J1939 Haberleşme Protokolünün genel fonksiyonları

    Bu J1939 protokolünün genel işlevleri için bir açıklama yapacak olursak bunlar
    Ağır vasıtaların ECU'ları arasında haberleşmeyi sağlar.
    CAN BUS sistemini kullanır, dolayısıyla bu haberleşme protokolü yüksek standartlara sahiptir.
    ECU'da maksimum 30 düğümü destekler.
    253 adet kontrol uygulaması içerir.
    250 Kbit/sn hızında haberleşme sağlar
    Boyutu 1785 bayta kadar olan tüm mesajları destekler.
    Ayrıca daha önce bahsettiğimiz PGN indekslerine de yardımcı olur.

    Kısacası bu J1939 protokolü SAE tarafından ağır vasıta olarak tanımlanan tüm araçların haberleşmesini ve veri akışını çok hızlı ve etkin bir şekilde sağlamak için yapılmış bir protokoldür.

    Yorumunuzu bırakın
    ShippingBanner