31 Mart 2025 Pazartesi 06:17:52

Tailant sos arızası

Forum.CustomerLevel1
1 ay önce

https://www.sikayetvar.com/renault/renault-taliant-s-o-s-arizasi-ve-cozulmeyen-sorun-1  burada konu ile ilgili bir bilgi mevcut yararı olacaktır.

Forum.CustomerLevel1
1 ay önce

Aracınızda anahtarın bataryası zayıf veya bozulmuş olabilir. Yeni bir batarya ile deneme yapmayı deneyin

derken arıza anahtar işareti demek istedim.Görselde attım zaten.Kendim zaten bu tarz sorunların çözümü ile ilgileniyorum.Autel 908 cihazım var.

Forum.CustomerLevel1
1 ay önce

Renault Tailant aracınızda "SOS arızası" ve "anahtar arızası" gibi mesajların görünmesi genellikle araçtaki anahtar tanıma sistemi veya SOS/telekomünikasyon modülüyle ilgili bir sorunu işaret eder. Arıza kodları DTCE15387 ve DTCAE3513 de bununla ilişkili olabilir. Bu tür sorunlar genellikle elektronik sistemle ilgili olup, aşağıdaki adımları izleyerek çözmeyi deneyebilirsiniz:

• Aracınızda anahtarın bataryası zayıf veya bozulmuş olabilir. Yeni bir batarya ile deneme yapmayı deneyin.
  • Anahtarın düzgün çalıştığından emin olun (örneğin, fiziksel hasar olup olmadığı).
  • Arıza kodları, genellikle araçtaki telematik sistemler veya anahtar tanıma sistemindeki bir hatadan kaynaklanabilir.
  • Bu tür hatalar, sistemin doğru bir şekilde çalışmaması durumunda geçici olarak resetlenebilir. Bunun için aracınızı kapatıp birkaç dakika bekledikten sonra tekrar çalıştırmayı deneyin.
  • Arıza kodlarının sıfırlanması, özellikle elektronik aksamla ilgili geçici arızalarda etkili olabilir. Bu işlemi yapabilmek için bir OBD-II tarayıcı kullanarak arıza kodlarını sıfırlamanız gerekebilir.
  • SOS sistemiyle ilgili bir sorun olabilir. Araçtaki telematik sistemin düzgün çalıştığından emin olun. Bazen sistem bağlantıları gevşeyebilir veya yazılım hataları oluşabilir.
  • Renault servis merkezinde yazılım güncellemesi yapılması gerekebilir.
  • Yukarıdaki adımlar sorununuzu çözmediyse, aracınızı yetkili bir Renault servisine götürmeniz iyi bir çözüm olacaktır. Serviste aracın elektronik sistemleri daha detaylı bir şekilde kontrol edilip gerekli onarımlar yapılabilir.

Bu tür sorunlar, bazen karmaşık elektronik arızalar olabileceğinden, profesyonel bir müdahale gerekebilir.

Forum.CustomerLevel1
1 ay önce

İyi günler

Renault tailant aracım var.Sos arızası veriyor ve arac göstergesinde anahtar arızası cıkıyor.Bunu nasıl çözebilirim ?

Arıza kodları:DTCE15387

DTCAE3513

Teşekürler

Filters
Sort
display